Jumaat, 20 Disember 2013

BIG SAVING - SENHENG (DA BELI!!!!)

SENHENG - BIG SAVING

Kalau masih ingat, saya ada post pasal SENHENG BIG SAVING baru-baru ni kan... 

BIG SAVING - SENHENG 

So, dah pergi jenguk SENHENG???
Sebenarnya katalog senheng ni da lama ambil.. 
Seminggu jugak saya 'study' pasal katalog ni dan barang2 yang berbaloi untuk redeem..
Beberapa hari lalu, kebetulan Mr.cyg ada ke Kuantan, so saya xlepaskan peluang untuk ke Senheng...

Berkobar-kobar semangat ni sebabnya:
1) point tengah banyak >2,000pts
2) Dapat voucher RM72 hasil pembelian di senheng sebelum ni
(voucher RM24 hasil pembelian notebook + voucher RM24 (2keping) hasil pembelian iphone)

Suka beli di senheng sebab ada warranti max 4tahun.. tapi kalu barang dapur yang kecil2 dan murah max 2tahun 1 to 1replacement. Maknanya kalu rosak, Senheng ganti yang baru je.. xde repair2..

So, selepas membuat pertimbangan saya+Mr.Cyg setuju la beli.............



FOOD STEAMER

Sebelum beli ni saya dah survey dalam internet je la kegunaannya.. Boleh kukus kuih, kek, ikan, sayur dan macam2 lagi la...
Tapi max time hanya 1jam=60min. Cam nak buat kek buah tu (perlukan 4jam) memang xboleh la...
So, cam ok je la kan..
Harganya RM102
Kalu redeem 115pts+RM79
So, balance kami kena bayar RM7 + RM3(insuran 2tahun)

TOTAL: RM10

Barula berbaloi-baloi...
saya memang suka bab2 murah ni...





Sampai rumah terus je susun kat dapur.. 
So, pasni tunggu je la resepi kukus dari saya ye...
Haha...

Ni, saya tengok online pengukus yang ada di Senheng..
Masa saya beli, pengukus Elba ni je yang boleh redeem yang lain kene beli cash/tolak voucher..
So, xnak membazir duit..
Beli apa yang available sahaja..




Pasni saya cerita yang beli online pulak ye...
Tapi kena tunggu barang sampai barula boleh promote kan..


7 ulasan:

Maszie Fatah berkata...

wahh...bertambah seronok nak balik nie bleh mkn kek kukus makde...kih kih kih

Nur Mardhati Nabila berkata...

steamer seyh!

KaLer HiDup MaMa berkata...

huhuhu. .k.lin pn dh lama survey steamer ni. .ada point senheng tp x pi redeem je lg. .

Maszie Fatah berkata...

Cuba resepi yg kukus
http://maszie.blogspot.com/2013/06/resepi-5-apam-eno-tutorial.html

http://maszie.blogspot.com/2013/05/puding-karamel-paling-gebuperasanp.html

Tinta Nashaq berkata...

Thanks kongsi resepi.. Memang nak cuba sbb nak menggayakan steamer baru ni

Tinta Nashaq berkata...

Rugi kaklin kalu xredeem.. Sbb senheng bukannya boleh tolak point byk2..huhu

Tinta Nashaq berkata...

Jgn jeles.. Meh buat kuih kat umah akak