Khamis, 19 Disember 2013

RESEPI ROTI GORENG SOSEJ

ROTI GORENG SOSEJ

Dah lama sangat saya tak update resepi kan.. tak berkesempatan sebenarnya nak duduk dapur.. So, cuti hujung minggu lepas saya pun try la buat resepi ni. Sifunya adalah MASZIE. Dah lama dia ajar saya buat roti goreng ni.. Tapi memang berbaloi.. sedap banget.. 
yang penting Mr.Cyg pun suka sangat dengan resepi ni..
 Hari-hari suruh gorengkan roti...


Resepi:
- Roti
- Sosej
- Cheese
- Telor
- Alat pengukus


Cara Membuatnya:
- Kukus sosej sehingga masak
- Kukus roti sehingga lembut.
- Kemudian, gelekkan roti sehingga nipis untuk elakkan dari roti menyerap minyak (pesanan MASZIE ni).
- Then, letakkan sekeping cheese dan sosej di atas roti yang telah digelek. Gulung ketat-ketat.
- Pecahkan telur dan tambahkan sedikit garam. Jadikan telur sebagai gam roti dan salut dibahagian luar roti
-Kemudian, golekkan roti dengan serbuk roti 
- dan da boleh goreng yea..




Nyum2... terus lapar rasa perut..
okla, saya nak pergi goreng roti jap ye...

"SELAMAT MENJAMU SELERA.."


3 ulasan:

Maszie Fatah berkata...

alhamdullilah....menjadi bertambah suke share resepi,terima kasih sudi mencuba resepi MZ yg x seberapa ni...

Maszie Fatah berkata...

alhamdullilah...menjadi bertambah SUKE nak share resepi lepas nie,terima kasih sudi mencuba resepi MZ yg x seberapa ni...

Tinta Nashaq berkata...

Terima kasih jugak sebab maszie sudi kongsi resepi