Rabu, 10 Julai 2013

MENU HARI INI: BUBUR BALI JAGUNG

BUBUR BALI JAGUNG


Tgh fikir resepi untuk berbuka puasa? 
Apa kata try buat bubur bali jagung ni..
Memang sedap dimakan apatah lagi disimpan didalam fridge



Bahan2:
3 batang jagung (isinya diasingkan dan direbus)
1 cawan bali (direbus)
2 cawan santan pekat
2 keping gula kerek saiz kecil (bergantung kepada kemanisan yg anda suka)
Air secukupnya
Secubit garam 
2 helai daun pandan (disimpulkan)



Cara Membuatnya:
- Rebuskan isi jagung tersebut sehingga empuk
- Rebuskan bali tersebut sehingga empuk
- Kemudian, masukkan semua bahan2 di atas ni dan masak dalam periuk yang sama.


xnampak pulak isinya...


Ni barula menyelerakan...


Mudah je nak buat bubur ni..
cubala..
memang sedap banget...
Kalu nak berganda kesedapannya..
simpan dalam fridge sebelum dihidangkan...


NYUUUMMMMM.....





4 ulasan:

maszie71@gmail.com berkata...

awal buat juadah...nie tgh dok pikir2 apa nak di masak...

Bella berkata...

tolong lah bulan puasa jgn pos resipi..baca tajuk pon da terliur ni..huhu

Unknown berkata...

Sorry la bella..kene post jugak utk tontonan bersama..hehe...
Sedapkan nyyuuummm2x..
So, apa lg..cepatla cari bhn

Unknown berkata...

menu apa berbuka hari nie....